Sposób przygotowania:
Dietetyczna i smaczna Tortilla
Sposób przygotowania: Wszystkie składniki potrzebne do zrobienia ciasta wsypujemy na stolnicę, ugniatamy. Ciasto nie może być lepkie. W razie potrzeby dodać więcej wody, bądź mąki. Powstałą masę dzielimy na 4 równe części. Rozwałkowujemy je na okrągłe, cienkie placki. Smażymy na teflonowej patelni bez tłuszczu (!). Farsz jest banalnie prosty. Mieszamy szynkę pokrojoną w paseczki i wszystkie inne składniki w miseczce. Na usmażonym placku kładziemy liść sałaty, farsz, ser pokrojony w kostkę. Całość zwijamy w rulonik (jak naleśnik) i lekko przyklepujemy, żeby się nie rozwijał. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do ok. 150 stopni C na blasze wyłożonej folią aluminiową na 3 minuty. Zmniejszamy temperaturę w piekarniku do ok. 110 stopni C i zostawiamy na ok. 2 minut. Po tym czasie znowu zmniejszamy temperaturę, aby nasza tortilla nie spiekła się za bardzo. Kiedy uznamy, że danie jest gotowe wyciągamy, ładnie układamy na talerzyku i polewamy obficie ketchupem w środku. Smacznego!
Evi
Monisisko94
I pysznie smakuje ;P