Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1368]

Dietetyczna papryka faszerowana warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie przygotowane dla osoby będącej na diecie warzywnej. Tak faszerowana papryka okazała się smaczna i lekka.

Dietetyczna papryka faszerowana warzywami

Składniki:

Dietetyczna papryka faszerowana warzywami

 

Sposób przygotowania:

Dietetyczna papryka faszerowana warzywami

ETAP 1:

Dietetyczna papryka faszerowana warzywami
Warzywa do farszu myjemy i kroimy w kostkę

Warzywa myjemy.
Czerwoną paprykę, zieloną paprykę i cukinię kroimy w kostkę.

ETAP 2:

Dietetyczna papryka faszerowana warzywami
Papryki i cukinię smażymy do miękkości na oliwie

Warzywa pokrojone w kostkę smażymy do miękkości na oliwie, przyprawiamy pieprzem, solą i oregano. Dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy.

ETAP 3:

Dietetyczna papryka faszerowana warzywami
Żółte papryki przygotowujemy do nafaszerowania

Z żółtych papryk odkrajamy "wieczka", usuwamy gniazda nasienne z nasionami.

ETAP 4:

Dietetyczna papryka faszerowana warzywami
Żółte papryki napełniamy farszem i pieczemy

Żółte papryki napełniamy farszem, nakrywamy "wieczkami" i umieszczamy w formie do pieczenia. Papryki zalewamy bulionem do 3/4 wysokości. Pieczemy przez 45 minut w 200 st. C.