Sposób przygotowania:
Dietetyczna pierś z kurczaka-pieczona
Filety płuczemy, osuszamy i przekrajamy wzdłuż, tak zeby z jedengo filetu powstały 2 ciensze.
Filety wkładamy do miski, solimy, pieprzymy , wciskamy czosnek , dodajemy roztarty tymianek i zalewamy maślanką.Odstawiamy na 1 godzinę.
Po godzinie filet obtaczamy w rozgniecionych płatkach kukurydzianych i układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Filety można posypać dodatkowo sezamem czy słonecznikiem.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok 15-20 min.
Podajemy z sosem czosnkowym lub jako dodatek do ziemniaków.
Filety wkładamy do miski, solimy, pieprzymy , wciskamy czosnek , dodajemy roztarty tymianek i zalewamy maślanką.Odstawiamy na 1 godzinę.
Po godzinie filet obtaczamy w rozgniecionych płatkach kukurydzianych i układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Filety można posypać dodatkowo sezamem czy słonecznikiem.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok 15-20 min.
Podajemy z sosem czosnkowym lub jako dodatek do ziemniaków.