Sposób przygotowania:
Dietetyczna wersja schabowegoSchabowy
Plastry schabu umyć, osuszyć. Jogurt wymieszać z curry, chili, solą i pieprzem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Schab włożyć do marynaty i odstawić do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie mięso wyciągnąć i opłukać z nadmiaru jogurtu. Schabowe umieścić na papierze do pieczenia. Smażyć na rozgrzanej patelni (bez tłuszczu!) z obu stron.
Wiosenna sałatka
Ogórka i rzodkiewkę pokroić w plasterki, a pomidora na mniejsze części. Cebulę obrać i posiekać. Do warzyw dodać jogurt i wymieszać. W razie potrzeby przyprawić solą i pieprzem.
Kasza jęczmienna
Kaszę ugotować jak zaleca się na opakowaniu. Ugotowaną odcedzić na sitku.
Sos czosnkowo-jogurtowy
Czosnek obrać, a następnie przecisnąć przez praskę. Dodać do jogurtu i wymieszać, przyprawić.
Podanie
Dietetycznego schabowego, razem z dodatkami umieścić na talerzu. Przed podaniem polać sosem. Smacznego!