Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Schabowy w musztardzie 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Klasyczny schabowy w nieco zmienionej wersji.

Schabowy w musztardzie 3 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Schabowy w musztardzie 3

 

Sposób przygotowania:

Schabowy w musztardzie 3
Mięso dokładnie umyć i osuszyć. Rozbić tłuczkiem do mięso. Przyprawić do smaku kucharkiem, pieprzem i czosnkiem granulowanym z obu stron, a potem posmarować musztardą rosyjską. Odstawić na 30 minut do lodówki. Jajko roztrzepać. Mięso panierować w jajku a potem w bułce tartej. Smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami i surówką.
Schabowy w musztardzie 3
Rozbitego kotleta przyprawić i posmarować musztardą.
Schabowy w musztardzie 3
Mięso panierujemy i smażymy na mocno rozgrzanym oleju.