Sposób przygotowania:
Dietetyczne gołąbki w kapuście włoskiej
Na samym początku należy sparzyć kapustę. Proszę zwrócić uwagę na to iż kapusta włoska jest delikatniejsza od zwykłej, dlatego nie trzymamy jej długo w wrzątku. Następnym etapem jest zmielenie piersi z indyka w maszynce do mielenia . Na patelni podsmażamy na małej ilości oliwy cebulę oraz czosnek. Do mięsa mielonego dodajemy jajka, cebulę, czosnek oraz natkę pietruszki. Farsz do gołąbków przyprawiamy wg swojego smaku. Ja dodałam ziół prowansalskich, pieprzu ziołowego oraz pieprzu czosnkowego. Gotowy farsz zawijamy w liście. Gotowe gołąbki wkładamy do garnka wyłożonego liśćmi które nam został z kapusty. Podlewamy wodą i gotujemy pod przykryciem około 40 minut ( do czasu aż kapusta będzie miękka ). Smacznego!!
Konczi