Sposób przygotowania:
Dietetyczne roladki drobiowe z brokułem
Pierś z kurczaka przekrawamy wzdłuż na cieńsze płaty, a następnie każdy z kawałków fileta bardzo cienko rozbijamy. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę - chwilkę obgotowujemy i odcedzamy. Ostudzony brokuł kroimy w grubszą kostkę. Obrany czosnek przeciskamy przez praskę, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i nacieramy nim mięso od wewnętrznej części roladki. Na każdym filecie równomiernie układamy brokuły - lekko solimy i pieprzymy. Zwijamy ściśle roladki, uważając by farsz nie wypadł na boki. Z zewnątrz doprawiamy roladki słodką papryką oraz odrobiną Kucharka. Folię przeźroczystą kroimy na większe prostokątne kawałki, na brzegu folii układamy roladkę i ściśle ją owijamy w folię (jak cukierek) - boki związujemy nicią. W garnku nastawiamy wodę, gdy zacznie wrzeć wrzucamy roladki, gotujemy 15-20 minut na wolnym ogniu. Po ugotowaniu roladki wyjmujemy z foli, rozcinamy na pół by ładniej się prezentowały i podajemy do obiadu.
edytaha
monikaT83