Sposób przygotowania:
Roladki z indyka ze szpinakiem
Pierś z indyka myjemy i kroimy na 5 kotletów. Każdy z nich rozbijamy za pomocą tłuczka do mięsa.Szpinak myjemy i suszymy. Na każdym kotlecie kładziemy plasterek szynki, na nim układamy szpinak, i z brzegu kładziemy pomidora. Zawijamy roladki i smarujemy je dokładnie marynatą zrobioną z majonezu i musztardy. Możemy ewentualnie zabezpieczyć roladki przed rozwinięciem za pomocą wykałaczki, ale nie jest to konieczne. Roladki gotujemy na parze przez 20 minut i podajemy z warzywami najlepiej tez ugotowanymi na parze. Wg mnie najbardziej pasują brokuły i ziemniaki, ale można też dodać marchewkę, pietruszkę, czy selera. Roladek nie trzeba dodatkowo doprawiać, bo po pierwsze szynka jest dość słona, a suszone pomidory w zalewie mają na tyle intensywny smak, że w zupełności wystarcza.
Polna