katarzynagotuje

katarzynagotuje

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Roladki z indyka z masłem ziołowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Roladki z indyka z masłem ziołowym, podane z młoda marchewką

Roladki z indyka z masłem ziołowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z indyka z masłem ziołowym

 

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z indyka z masłem ziołowym
Na początku przygotować masło: czosnek zetrzeć na małych oczkach tarki, posiekać pietruszkę i bazylię, dodać sok z cytryny, przyprawić sola i pieprzem. dodać do masła i wymieszać. Podzielić na 3 równe części i uformować wałeczki. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki. Marchewkę oskrobiać, opłukać. Gotować w osolonej wodzie do miękkości, można dodać lyżkę masła. Piersi z indyka rozbić na kotletu, na każdej ułożyć wcześniej przygotowane masło. Zwinąć dokładnie, można spiąć wykałaczkami. Mąkę, bułkę tartą i roztrzepane jajko umieścić w osobnych miseczkach. Roladki najpierw obtoczyć w mące, potem w jajku i na koniec w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Wyjąć na ręcznik papierowy i podawać.
Roladki z indyka z masłem ziołowym
Na początek przygotować masło z posiekanych ziół i czosnku.
Roladki z indyka z masłem ziołowym
Uformowane w waleczki masło, układać na filecie.
Roladki z indyka z masłem ziołowym
Zwinać dokładnie za pomocą wykałaczek, żeby nic nie wyciekło.
Roladki z indyka z masłem ziołowym
Roladki obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej.