Sposób przygotowania:
Dietetyczne udka z pieczarkami
Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu - ok 15 - 20 minut w osolonej wodzie. Udka z kurczaka obieramy ze skóry, skórę wyrzucamy, nie bedzie nam potrzebna. W garku gotujemy wodę z dodatkiem 2 kostek rosołowych. Gdy się zagotuje wkładamy udka i gotujemy pół godziny. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, cebule obieramy i kroimy w pół plasterki. Na patelni podsmażamy oliwę z oliwek, wrzucamy na nią cebulę i podsmażamy az troszkę zmięknie. Dodajemy wegetę, mieszamy i dodajemy pieczarki. Dusimy pod przykryciem ok 15 minut. Pietruszkę drobno siekamy. Ściągamy pokrywkę mieszamy i dodajemy połowę zielonej pietruszki. Do pieczarek dodajemy ugotowane udka i smażymy całość aż wyparuje woda. Na talerz nakładamy pół woreczka ugotowanej kaszy, na to udko i pieczarki, oraz posypujemy resztą zielonej pietruszki. Smacznego