Sposób przygotowania:
Dim Sum z wieprzowiną i bambusem
Do miski przesiewamy mąkę, zalewamy ją wrzątkiem i mieszamy widelcem , dodając wodę zimną i olej. Ciasto wygniatamy i zagniatamy aż będzie gładkie. Z ciasta formujemy wałek który później kroimy na części, z każdej formując okrągły placek. Polędwiczkę mielimy, dodajemy do niej posiekany drobno bambus, sos sojowy i imbir, mieszamy tak aby składniki dobrze się połączyły. Na środek każdego krążka ciasta nakładamy łyżeczkę farszu i formujemy pierożki zlepiając ciasto nad nadzieniem formując kształt podobny do sakiewek. Garnek do gotowania na parze nastawiamy i na koszyczku układamy pierożki –gotujemy od 10-15 minut. W czasie w którym pierożki się gotują przygotowujemy sos łącząc po prostu wszystkie składniki. Pierożki podajemy posypane sezamem lub szczypiorkiem i sosem do maczania pierożków. Smacznego.