Madziarzeszow

Madziarzeszow

Szef Kuchni
[Przepisów: 82]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

chrupiące pierożki z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pyszne chińskie pierożki na różne okazje.

chrupiące pierożki z warzywami

Składniki:

chrupiące pierożki z warzywami

 

  • 20 kwadratów ciasta wan tan lub cienko roazwałkowanego ciasta na pizze
  • puszka ciecierzycy
  • marchew
  • 2 cebule
  • łyżka posiekanej natki
  • 2 łyżki sosu sojowego tao tao
  • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego tao tao
  • łyżeczka imbiru
  • pieprz
  • litr oleju

Sposób przygotowania:

chrupiące pierożki z warzywami
Ciecierzycę odcedż i zmiksuj. Marchew i cebulę obierz, zetrzyj na tarce. Dodaj natkę i przyprawy.Wymieszaj. Zwilż krawędzie ciasta. Nałóż po łyżce masy.Złóż w trujkąty, zlepiając po bokach. smaż porcjami w gorącym oleju.

Tagi:

ciasto sosy pizza