Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Dip czosnkowo-koperkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Przepyszny dip, który znajdzie wiele zastosowań na naszym stole. Smakuje rewelacyjnie i nie wymaga wielkiego nakładu pracy.

Dip czosnkowo-koperkowy

Składniki:

Dip czosnkowo-koperkowy

  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Dip czosnkowo-koperkowy
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.

Śmietanę wymieszać z majonezem i dodać pozostałe składniki (czosnek oraz koperek).

Całość doprawić solą i pieprzem według własnych preferencji smakowych.

Przed użyciem schłodzić w lodówce (minimum kilkanaście minut).

(Dip powinien być gęsty i serwowany na zimno.) 

Tagi:

dip sosy