szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

dip czosnkowo-koperkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo fajny dodatek do chipsów,ale tylko dla wielbicieli czosnku:)

dip czosnkowo-koperkowy

Składniki:

dip czosnkowo-koperkowy

 

 

Sposób przygotowania:

dip czosnkowo-koperkowy
Czosnek obrać z łupinek i bardzo drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę.Szczypiorek i koperek opłukać,drobno posiekać i wraz ze szczypiorkiem dodać do śmietany.Wszystko przełożyć do miksera i dokładnie zmiksować.Doprawić do smaku solą i pieprzem i odstawić do lodówki aby ładnie się ustał.Podawać z chipsami lub maczać w nim kawałki warzyw lub sera.Wedle gustu :)Uwaga potrawa ma bardzo intensywny smak czosnku,więc trzeba czosnek naprawdę lubić :)

Tagi:

dip sosy