annamaria

annamaria

Szef Kuchni
[Przepisów: 75]

Dip czosnkowo-ziołowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Oregano - ma właściwości dietetyczne, pobudzające apetyt i ułatwiające trawienie. Bazylia - przyśpiesza trawienie i działa rozkurczowo.

Dip czosnkowo-ziołowy

Składniki:

Dip czosnkowo-ziołowy

 

Sposób przygotowania:

Dip czosnkowo-ziołowy
Szklankę śmietany, pół szklanki majonezu i szklankę jogurtu naturalnego dokładnie wymieszać.
Dodać przeciśnięte przez praskę 4 ząbki czosnku, łyżkę bazylii i oregano oraz 2 łyżki ziół prowansalskich.
Wszystko dokładnie wymieszać.
Schłodzić w lodówce ok. 2h.

Ja podaję dip do mięs, pizzy i frytek :)

Tagi:

sosy dip zioła