Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Dip imbirowo- czosnkowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wyrazisty w smaku, ale bardzo smaczny dip to idealny dodatek do sałatek, mięs czy wędlin. Nie wymaga wiele czasu, a znakomicie sprawdzi się na naszym stole.

Dip imbirowo- czosnkowy

Składniki:

Dip imbirowo- czosnkowy

 

Sposób przygotowania:

Dip imbirowo- czosnkowy
Odkrojoną część imbiru obieramy łyżeczką stołową i ścieramy na tarce o bardzo małych oczkach. Czosnek wyciskamy przez praskę. Do tak przygotowanych składników dodajemy majonez, śmietanę i ketchup. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy. Gdy smak będzie za ostry możemy dodać jeszcze trochę majonezu. Tak wymieszany dip chłodzimy w lodówce przed podaniem.

Tagi:

dip sosy