Sposób przygotowania:
Dip z bielucha w miseczkach paprykowych.
Papryki opłukać,obciąć 1/4 wierzchów,a przykrywki odłożyć na potem do przykrycia.Z miseczek paprykowych usunąć nasiona,prze-
-płukać zimną wodą w środku.Serki wyjąć łyżkami do średniej miski i zmieszać ze śmietaną.Zioła świeże wraz z szczypiorkiem opłukać
i posiekać drobniutko.Wziąć dwie pierwsze miseczki z papryki,na-
-łożyć łyżką ser zmieszany ze śmietaną i dodać posiekanych ziół,
szczypty soli jodowanej i parę kulek kaparów i pieprzu kolorowego,
wymieszać dip trzonkiem łyżki w miseczkach.Wziąć dwie następne miseczki,nałożyć masy serowo-śmietanowo-musztardowej,dodać paprykę sproszkowaną ostrą i parę kulek pieprzu kolorowego i wymieszać j.w.Ostatnią parę miseczek nadziać dipem serowo-oliwkowym i szczypiorkowym,dosolić,dodać parę kulek pieprzu kol-
-orowego,wymieszać ponownie j.w.Tak sporządzone dipy w miseczkach nakryć czapeczkami paprykowymi z ogonkami,ułożyć na podłużnym owalnym półmisku i podawać na kolację+ pieczywo chrupkie lub bułeczki.z ziarnami.
-płukać zimną wodą w środku.Serki wyjąć łyżkami do średniej miski i zmieszać ze śmietaną.Zioła świeże wraz z szczypiorkiem opłukać
i posiekać drobniutko.Wziąć dwie pierwsze miseczki z papryki,na-
-łożyć łyżką ser zmieszany ze śmietaną i dodać posiekanych ziół,
szczypty soli jodowanej i parę kulek kaparów i pieprzu kolorowego,
wymieszać dip trzonkiem łyżki w miseczkach.Wziąć dwie następne miseczki,nałożyć masy serowo-śmietanowo-musztardowej,dodać paprykę sproszkowaną ostrą i parę kulek pieprzu kolorowego i wymieszać j.w.Ostatnią parę miseczek nadziać dipem serowo-oliwkowym i szczypiorkowym,dosolić,dodać parę kulek pieprzu kol-
-orowego,wymieszać ponownie j.w.Tak sporządzone dipy w miseczkach nakryć czapeczkami paprykowymi z ogonkami,ułożyć na podłużnym owalnym półmisku i podawać na kolację+ pieczywo chrupkie lub bułeczki.z ziarnami.
Morusek
Pozdrawiam, Morusek