karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Pieczona karkówka z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Karkówka pieczona w blaszce.

Pieczona karkówka z czosnkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pieczona karkówka z czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

Pieczona karkówka z czosnkiem
Karkówkę kroimy na plastry. Robimy marynatę: czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy majeranek, słodką paprykę, bazylię, oregano i olej. Mieszamy. Marynatą nacieramy plastry karkówki. Wkładamy na kilka godzin do lodówki, żeby przeszło smakiem. Przed przełożeniem na blaszkę plastry opruszamy solą i pieprzem. Wyłożone plastry wykładamy na blaszkę wraz z pozostałą marynatą. Dorzucamy ziele angielskie i liście laurowe. Zalewamy wodą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Pieczemy ok. 1,5 godziny. Smacznego :)
Pieczona karkówka z czosnkiem
Przyprawiona karkówka, zalana wodą przed pieczeniem.