kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Dołki z dżemem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

ajka wybić ze skorupek, połączyć z mlekiem, pokruszonymi drożdżami, startą skórką i solą, dokładnie wyrobić,

Dołki z dżemem

Składniki:

Dołki z dżemem

 

 

Sposób przygotowania:

Dołki z dżemem
Jajka wybić ze skorupek, połączyć z mlekiem, pokruszonymi drożdżami, startą skórką i solą, dokładnie wyrobić, dodając pod koniec stopiony tłuszcz, pozostawić do wyrośnięcia. Następnie wlewać do gorących dołkownic wysmarowanych tłuszczem, usmażyć, posmarować dżemem, łączyć po dwa, posypać cukrem pudrem z wanilią, a osobno podać śmietanę.

Tagi:

jajko jajka