Sposób przygotowania:
Domek serowy z polewą
Kilka godzin wcześniej przed rozpoczęciem przygotowania ciasta szykujemy galaretkę według przepisu na opakowaniu. Przelewamy do głębokiego talerza i zostawiamy aż do zastygnięcia. Na folii aluminiowej rozkładamy 18 herbatników po 3 w rzędzie i 6 na długość. W misce ubijamy żółtka z cukrem pudrem. Do ubitych na jasną masę żółtek dodajemy biały ser i serek mascarpone. Wszystko razem miksujemy na jednolitą masę. Gotową masę dzielimy na pół. Do jednej połówki dodajemy łyżkę kakao i mieszamy dokładnie. Na rozłożonych herbatnikach rozkładamy białą masę. Przykrywamy druga warstwą herbatników i na to znów dajemy ciemną masę. Na to wycinamy z galaretki szeroki pasek z galaretki i kładziemy go na środku przez całą długość herbatników. Składamy boczne herbatniki do środka tworząc domek. Ściskamy boki folią aluminiową. Wkładamy do lodówki na ok 2 godziny. Po tym czasie przygotowujemy polewę czekoladową i polewamy ciasto. Z powrotem chłodzimy aż do zastygnięcia.