Sposób przygotowania:
Domek z piernika
Miód,kakao,cukier,masło i przyprawę do piernika przekładamy do garna,zagotowujemy i studzimy.Do przestudzonej masy dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.Formujemy kulę i wstawiam do lodówki na około 2 godziny. Ciasto wałkujemy,wycinamy elementy potrzebne do złożenia domku: 2 ściany boczne z oknami,tylna ściana,przednia ściana z wyciętymi drzwiami ,oraz dach.Jeżeli zostanie nam ciasta wycinamy i pieczemy choinki.Wycięte elementy układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,pieczemy około 25 minut w temperaturze 170 stopni.Studzimy na równej powierzchni. Zimne białko przekładamy do miski i ucieramy z cukrem pudrem przez kilka minut,lukier powinien być dość gęsty.Za pomocą lukru sklejamy domek.Pozostałym lukrem dekorujemy domek.Odstawiamy,aż domek całkowicie zastygnie.