carmen1051

carmen1051

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 115]

Domowa Czekolada

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna czekolada własnej roboty.

Domowa Czekolada

Składniki:

Domowa Czekolada

 

Sposób przygotowania:

Domowa Czekolada
Margaryne rozpuszczamy w rondelku, dodajemy cały cukier i gotujemy aż cukier i margaryna całkowicie sie rozpuszczą. Gotować ok 30 minut. Mleko w proszku mieszamy z kakao w oddzielnym pojemniku. Kiedy margaryna sie rozpuści dodajemy mleko w proszku i miksujemy do otrzymania gęstej konsystencji. Można dodać orzechy, rodzynki, bakalie lub wiórka kokosowe. Otrzymaną masę czekoladową przelewamy na blaszkę i odstawiamy do wystudzenia ok 2 godzin. Polecam

Tagi:

czekolada