jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Domowa kaszanka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

To smaczna potrawa zbliżona smakiem do kaszanki doprawiona majerankiem i pieprzem.

Domowa kaszanka. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Domowa kaszanka.

 

  • ok 60 dag serc wieprzowych
  • pół litra bulionu warzywnego
  • włoszczyzna
  • 2 szklanki ugotowanej kaszy perłowej
  • 2 duże cebule
  • 2 łyżki masła sklarowanego
  • sól, pieprz świeżo zmielony
  • 1 łyżka majeranku
  • pomidorki i kiszone ogórki do dekoracji

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Domowa kaszanka.
Serca czyścimy z tłuszczu i błon, kroimy w kostkę, zalewamy gorącym bulionem, dodajemy warzywa i dusimy do miękkości podlewając wodą jeśli trzeba. Gdy serca będą miękkie,studzimy je i mielimy.
Na 1 łyżce masła sklarowanego szklimy posiekaną drobniutko obraną wcześniej 1 cebulę.
Mieszamy mięso z kaszą, cebulą - doprawiamy ją majerankiem, solą i pieprzem.
Na 1 łyżce masła sklarowanego szklimy cebulę pokrojoną w piórka, a następnie wkładamy kaszankę i podgrzewamy ją na cebuli. Podajemy gorącą kaszankę od razu udekorowaną plasterkami ogórka i pomidorkami
Domowa kaszanka.
Zmielone serca mieszamy z kaszą i doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.
Domowa kaszanka.
Kaszankę domową smażymy na cebuli pokrojonej w piórka.
Domowa kaszanka.
Kaszanka domowa powinna być pikantna - doprawiona pieprzem świeżo zmielonym.