Sposób przygotowania:
Domowa kaszanka.
Serca czyścimy z tłuszczu i błon, kroimy w kostkę, zalewamy gorącym bulionem, dodajemy warzywa i dusimy do miękkości podlewając wodą jeśli trzeba. Gdy serca będą miękkie,studzimy je i mielimy.
Na 1 łyżce masła sklarowanego szklimy posiekaną drobniutko obraną wcześniej 1 cebulę.
Mieszamy mięso z kaszą, cebulą - doprawiamy ją majerankiem, solą i pieprzem.
Na 1 łyżce masła sklarowanego szklimy cebulę pokrojoną w piórka, a następnie wkładamy kaszankę i podgrzewamy ją na cebuli. Podajemy gorącą kaszankę od razu udekorowaną plasterkami ogórka i pomidorkami
Na 1 łyżce masła sklarowanego szklimy posiekaną drobniutko obraną wcześniej 1 cebulę.
Mieszamy mięso z kaszą, cebulą - doprawiamy ją majerankiem, solą i pieprzem.
Na 1 łyżce masła sklarowanego szklimy cebulę pokrojoną w piórka, a następnie wkładamy kaszankę i podgrzewamy ją na cebuli. Podajemy gorącą kaszankę od razu udekorowaną plasterkami ogórka i pomidorkami