iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Książka Kucharska: Słodkie kremy do smarowania

Domowa nutella

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Taka domowa wersja nutelli, nadaje się do posmarowania bułeczek jak i ciasteczek.

Domowa nutella Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Domowa nutella

 

Sposób przygotowania:

Domowa nutella
Orzechy zmielić przy pomocy robota na szybkich obrotach miksować kilkanaście minut do momentu kiedy zrobi się z nich gładka i troszkę oleista pasta w trakcie miksowania dodać miód. W małym garnuszku rozpuścić czekoladę z mlekiem i dodać do orzechów, dokładnie wszystko wymieszać i przełożyć do słoiczka na wierzchu nasypać warstwę krokantu. Odstawić do wystudzenia nie wiem jak długo to postoi bo u mnie starczyło na raptem jeden dzień.
Domowa nutella
orzechy zmielić z midem na gładką pastę
Domowa nutella
do zmielonych orzechów dodać stopioną czekoladę

Tagi:

czekolada