Sposób przygotowania:
Domowa pizza z piekarnika
Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy łyżeczkę soli, olej rzepakowy. W ciepłej wodzie rozpuszczamy drożdże z cukrem. Nie czekamy aż wyrosną, tylko wlewamy do miski z mąką i zagniatamy ciasto. Powinno być wyrabiane około 10 minut, żeby było idealnie gładkie. Odstawiamy do wyrośnięcia na 15minut, po czym rozwałkowujemy. Do podsypywania dobrze jest używać kaszy mannej, a nie mąki. Ciasto będzie wtedy lżejsze. Także do wysypania formy używam kaszy. Na gotowym pizzowym placku rozsmarowujemy przecież pomidorowy i rozkładamy pokrojone składniki: cebulkę, pieczarki, oliwki, kukurydzę, ogórek kiszony i kurczaka. Wszystkie składniki są surowe- poza kurczakiem, którego należy podpiec na patelni. Pizzę wkładamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut (180 stopni). Pod koniec pieczenia posypujemy startym serem.