Sposób przygotowania:
Domowa pizza z wędliną-moja pierwsza!
Przygotowanie ciasta: Do miski przesiać mąkę, dodać całe opakowanie drożdży, wsypać cukier, sól, oregano. Dodać olej. Wlać najpierw połowę porcji wody i zagniatać ciasto, gdy maka wchłonie całą wodę a jeszcze nie będzie dobrze się łączyć ciasto wlać resztę wody i dokończyć zagniatanie. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 2 godziny do wyrośnięcia. Przygotowanie sosu: Cebulę i czosnek obrać, drobno poszatkować. Olej rozgrzać i zesmażyć na złoto cebulę z czosnkiem. W połowie szklanki wody rozpuścić koncentrat.. Wsypać mąkę, wymieszać. Wlać rozpuszczony koncentrat i ponownie wymieszać,doprawić zagotować. Odstawić do wystygnięcia. Przygotowanie pieczarek Pieczarki obrać, pokroić na plastry i przesmażyc na 1 łyżce oleju. Delikatnie posolić. Pozostawić do przestygnięcia. Przygotowanie pizzy: Po 2 godzinach ciasto lekko wyrobić, rozwałkować i wyłożyć na blachę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście rozsmarować sos, posypać 1/3 sera żółtego. Rozłożyć na całej powierzchni przygotowane pieczarki. Kiełbasę pokroić w cienkie plastry i również rozłożyć na całej powierzchni. Posypać resztą sera żółtego, posypać lekko oregano. Piec w nagrzanym do 180-185st. piekarniku około 20 minut. SMACZNEGO!