Sposób przygotowania:
Kolorowa domowa pizza z rukolą
Podgrzewamy mleko, w mleku rozpuszczamy drożdże, do garnka wsypujemy mąkę dodajemy mleko z drożdżami, dolewamy wodę, dodajemy cukier oraz sól całość dokładnie ugniatamy w międzyczasie dodajemy oliwę, całość ugniatamy do pożądanej konsystencji. Blachę smarujemy margaryną, a następnie wykładamy na nią ciasto. Ciasto nakłuwamy widelcem. Na tarce ścieramy pieczarki w płatki, cebulę kroimy w drobną kostkę. Kiełbasę, oliwki i ogórki kroimy w cieniutkie talarki, natomiast paprykę w cienkie, podłużne paseczki. Pomidory kroimy w cienkie plasterki. Cebulę wraz z pieczarkami podsmażamy. ser ścieramy w płatki. Ciasto smarujemy sosem pomidorowym, następnie pokrywamy podsmażoną cebulą z pieczarkami, równomiernie rozprowadzamy kiełbasę oraz paprykę, ogórki, oliwki i pomidory, rozsypujemy żółty ser całość doprawiamy przyprawą.Pizzę wsadzamy do maksymalnie rozgrzanego piekarnika "na półkę" na 10-12 minut Po upieczeniu podajemy z świeżymi listkami rukoli ;)PS: Oczywiście na początku myjemy warzywa ;)