Sposób przygotowania:
Domowa pizza z bekonem
Ciasto: Mąkę przesiewamy do miski wbijamy jajo ,solimy wlewamy wodę dodajemy zaczyn zrobiony z podgrzanego mleka cukru i drożdży zagniatamy ciasto.odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Gotowe ciasto wykładamy na wyłożoną pergaminem prostokątną dużą blachę .
Farsz: Na gotowe ciasto oprószamy ziołami prowansalskimi układamy umyte i pokrojone w cienkie plasterki pieczarki na to pokrojony cieniutko bekon oprószamy pieprzem oraz solą ziołowa do smaku i na wierzch kładziemy starty na tarce jarzynowej ser żółty.
Gotową pizzę wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180* i pieczemy około 30 minut. Po wyjęciu kroimy na porcje podajemy posypaną świeżymi ziołami lub polaną ketchupem....
Farsz: Na gotowe ciasto oprószamy ziołami prowansalskimi układamy umyte i pokrojone w cienkie plasterki pieczarki na to pokrojony cieniutko bekon oprószamy pieprzem oraz solą ziołowa do smaku i na wierzch kładziemy starty na tarce jarzynowej ser żółty.
Gotową pizzę wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180* i pieczemy około 30 minut. Po wyjęciu kroimy na porcje podajemy posypaną świeżymi ziołami lub polaną ketchupem....
julcia12437
edytaha
2milutka
jaNina