Sposób przygotowania:
Domowa szarlotka
1.Z podanych składników zagniatamy ciasto,następnie ciasto dzielimy na dwie części 2.Tortownicę o średnicy 23 cm smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą. 3.Jabłka myjemy,osuszamy,obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach,następnie lekko odciskamy z nadmiaru soku. 4. Połowę ciasta wałkujemy i wykładamy do przygotowanej tortownicy,nakładamy starte jabłka,posypujemy cukrem i cynamonem według uznania. 5.Wałkujemy drugą część ciasta i przykrywamy jabłka.Ciasto nakłuwamy widelcem. 6.Szarlotkę pieczemy około 45 minut w temperaturze 170 stopni. 7.Upieczoną studzimy i oprószamy cukrem pudrem.
zbysiowa
Babeczka35
Dziękuję,ja też uwielbiam:)
Netka
Babeczka35
Dziękuję;)
Konczi
Babeczka35
Dziękuję:)