Sposób przygotowania:
Domowa tortilla z filetem z kurczaka i warzywami
Mąkę sól,i olej przekładamy do miski,stopniowo wlewając wodę zagniatamy dość twarde ciasto.Z ciasta formujemy kulę,przykrywamy miską i odstawiamy na około pół godziny.Następnie ciasto dzielimy na 6 równych części,bardzo cieniutko wałkujemy i smażymy placki na suchej,gorącej patelni,z obu stron po kilka chwil. Nadzienie: filet z kurczaka myjemy i dokładnie osuszamy,kroimy w paski,oprószamy solą i przyprawą do gyrosa.Mięso odstawiamy na pół godziny,następnie smażymy na rozgrzanym oleju około 10 -15 minut do miękkości i zrumieniania. Warzywa myjemy i osuszmy.Kapustę drobno kroimy,pomidor kroimy w ćwiartki,ogórek obieramy i kroimy w słupki,kukurydzę odsączamy z zalewy. Na upieczone placki nakładamy porcje przygotowanych warzyw i mięsa,dekorujemy majonezem i zwijamy.Podajemy od razu.