Sposób przygotowania:
Szybka tortilla z filetem z kurczaka
Filety z kurczaka kroimy na drobne paseczki, doprawimy przyprawą do kurczaka i smażymy na patelni aż się ładnie zarumienią. Placki tortilli podgrzewamy zgodnie z zasadą napisana na opakowaniu (ok.45 s w mikrofali ustawionej na 600-650 W).
Na placki do tortilli wykładamy sałatę, następnie mięso z kurczaka, pomidory pokrojone w półplasterki, ogórka pokrojonego w plastry i paprykę pokrojoną w paseczki. Cebulę kroimy w krążki i również kładziemy na placek.
Z majonezu, śmietany i sypkich przypraw przygotowujemy sos, którym polewamy warzywa i mięso.
Tortillę zawijamy następująco: najpierw zaginamy lekko dół placka, po czym nakładamy na siebie jego boki.
Na placki do tortilli wykładamy sałatę, następnie mięso z kurczaka, pomidory pokrojone w półplasterki, ogórka pokrojonego w plastry i paprykę pokrojoną w paseczki. Cebulę kroimy w krążki i również kładziemy na placek.
Z majonezu, śmietany i sypkich przypraw przygotowujemy sos, którym polewamy warzywa i mięso.
Tortillę zawijamy następująco: najpierw zaginamy lekko dół placka, po czym nakładamy na siebie jego boki.
zenden
NARUTOkarol