Sposób przygotowania:
Domowa wędlina z indyka
Udziec z indyka myję. Wycinam zbędne kości. Mięsa rozkrajam wzdłuż tak by tworzył jeden płat. Solę i pieprzę do smaku. Nacieram również czosnkiem. Na środek mięsa kładę mielone mięso wołowe. Dokładnie zawijam i wkładam do siatki przeznaczonej do pieczenia mięsa. Wstawiam do lodówki na ok 12 godzin.
Następnie mięso w siatce zawijam dodatkowo folią. Wkładam do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piekę przez ok 60 min a następnie przez 20 min w 180 stopniach.
Mięso po upieczeniu wyjmuję z foli. Zostawiam w siatce i pozostawiam do całkowitego wystygnięcia. Następnie wkładam do lodówki na minimum 6 godzin.
Mięso wtedy będzie lepiej się kroiło.
Smacznego.
Następnie mięso w siatce zawijam dodatkowo folią. Wkładam do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piekę przez ok 60 min a następnie przez 20 min w 180 stopniach.
Mięso po upieczeniu wyjmuję z foli. Zostawiam w siatce i pozostawiam do całkowitego wystygnięcia. Następnie wkładam do lodówki na minimum 6 godzin.
Mięso wtedy będzie lepiej się kroiło.
Smacznego.