Sposób przygotowania:
Domowa zupa pieczarkowa
Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka, dodajemy też pora pokrojonego w półplasterki zalewamy bulionem i zaczynamy gotować. W tym czasie ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Brokuła po umyciu kroimy na drobne kawałki. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę po obraniu i umyciu kroimy w kostkę. Cebulę razem z pieczarkami podsmażamy na patelni na oleju, dodajemy też troszkę soli i pieprzu. Smażymy przez ok 10 minut, Do gotującej się zupy dodajemy ziemniaki i brokuła. Mieszamy i po 3 minutach dorzucamy podsmażone pieczarki z cebulą. Całość gotujemy ok 15 minut, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy po zabieleniu jogurtem naturalnym.