Sposób przygotowania:
Domowe 3 Bit
Przygotowujemy blachę do pieczenia. Dno blachy wykładamy herbatnikami.Na herbatniki nakładamy masę karmelową i przesypujemy płatkami migdałowymi. I ponownie warstwa herbatników. Zagotowujemy 2 szklanki mleka,do gotującego się mleka dodać 2 budynie wymieszane w jednej szklance mleka. Następnie dodać masło i gotować dwie minuty,potem dodaćkilka kropel aromatu waniliowego i 1/2 szklanki cukru. Gdy krem będzie gotowy odstawić do ostygnięcia. Wystudzony wylać na herbatniki i przykryć kolejną warstwą herbatników i lekko docisnąć,wstawić do lodówki aby się schłodziło. Żelatynę rozpuszczamy w trzech łyżkacu gorącej wody ostudzić,zchłodzoną śmietanę ubić z resztą cukru. Żelatynę połączyć ze śmietaną. Tak przyżądzony krem rozsmarować po powieszchni ciasta i posypać wiurkami czekoladowymiy.