Sposób przygotowania:
Domowe babeczki z czekoladą.
Nagrzewamy piekarnik do 180 st. C. Na małym ogniu roztapiamy masło. Mąkę przesiewamy do miski razem z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier, cukier waniliowy i sól. Wlewamy roztopiony tłuszcz. Jajka roztrzepujemy widelcem. Do jajek dodajemy mleko i również wlewamy do mąki. Całość dokładnie miksujemy do konsystencji gęstego ciasta. Czekoladę rozkruszamy na drobne kawałki. Połowę wrzucamy do ciasta i delikatnie mieszamy. Foremki do babeczek smarujemy tłuszczem i napełniamy je ciastem do 2/3 wysokości. Posypujemy je resztą czekolady i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok. 30 min. Sprawdzamy patyczkiem czy się upiekły. Potem je studzimy. Podajemy z sosem owocowym lub bez. SMACZNEGO !