donia1219

donia1219

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Domowe bułki grahamki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdrowa wersja klasycznych bułek, sycące i do tego zdrowe. Można robić z nich burgery, lub jeść jako bułeczki śniadaniowe.

Domowe bułki grahamki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Domowe bułki grahamki

Składniki na bułeczki

Sposób przygotowania:

Domowe bułki grahamki
Drożdże rozpuszczam w ciepłej wodzie, mieszam mąkę z solą. W mące robię dołek i dodaję wodę z drożdżami,  wszystko razem ze sobą mieszam. Na koniec dodaję rozpuszczone masło i ponownie mieszam. 
Ciasto odstawiam do wyrośnięcia na godzinę, po tym czasie formuję okrągłe bułeczki. Robię nacięcie, następnie odkładam na 10 minut. Piekę w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 25 minut.  
domowe bułki grahamki
Gotowe bułeczki, tuż przed upieczeniem.