Sposób przygotowania:
Zapiekane talarki cukinii
Cukinię dokładnie umyć. Pokroić na niewielkie plastry (ok. 0,5-0,7 cm). Każdy plaster posolić z obu stron i odstawić na kilkanaście minut, aby wydalił z siebie nadmiar wody. Po tym czasie odsączyć cukinię (np. odcisnąć ręcznikiem papierowym), przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Posypać przyprawami, jeszcze raz posolić, na każdym plasterku położyć po kilka strzępków sera żółtego, posypać dodatkowo papryką wędzoną. Tak przygotowane zapiekać w temp. 200 st. C przez ok. 20 min, tj. do roztopienia sera żółtego.
Posypać przyprawami, jeszcze raz posolić, na każdym plasterku położyć po kilka strzępków sera żółtego, posypać dodatkowo papryką wędzoną. Tak przygotowane zapiekać w temp. 200 st. C przez ok. 20 min, tj. do roztopienia sera żółtego.
Gotowanie wg Natalii