donia1219

donia1219

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Domowe cukierki Michałki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Zdrowa alternatywa dla sklepowych cukierków, smakują o wiele lepiej niż te kupne. Zachęcam do spróbowania.

Domowe cukierki Michałki

Składniki:

Domowe cukierki Michałki

Masa na cukierki.

Polewa

  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka kakao
  • 20g oleju kokosowego

Sposób przygotowania:

Domowe cukierki Michałki
Olej kokosowy wraz z miodem rozpuszczam w rondlu, dodaje do masła orzechowego, wszystko razem mieszam. Płatki owsiane wraz z orzechami próże i dodaje do masy, dodaje kakao.

Polewa:

Olej, kakao, miód rozpuszczam.

Polewam cukierki, wkładam do lodówki na minimum 30 minut. Aż do stężenia polewy.

Smacznego.