Sposób przygotowania:
Domowe czekoladki z czekoladąETAP 1:
Mleko zagotować z cukrem i masłem kiedy wszystko się ze sobą połączy, dodać kakao i mieszać do uzyskania jednolitej masy, następnie zdjąć z ognia i lekko przestudzić. Kiedy masa czekoladowa lekko przestygnie dodać mleko w proszku i dokładnie wszystko wymieszać, aby nie powstały grudki na koniec dodać alkohol.
Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i przy pomocy pędzla wysmarować sylikonowe foremki do czekoladek, warstwa czekolady ma być gruba dlatego ja pokryłam pierwszą warstwę po zastygnięciu kolejna warstwą czekolady.
ETAP 2:
Kiedy obie warstwy dobrze zastygną to napełnić czekoladki nadzieniem i delikatnie zalać góry czekoladek, dobrze schłodzić. Kiedy gorzka czekolada dobrze zastygnie to czekoladki same wprost wyskakują z foremek.
Czekoladek wychodzi dosyć sporo z tej porcji.
misia5
iziona