Sposób przygotowania:
Truskawkowo-waniliowe ptasie mleczko
Galaretkę rozpuszczamy dokładnie w 100 ml wrzątku. Odstawiamy, by przestygła.
Mleko skondensowane ubijamy mikserem, do czasu, aż dobrze się napuszy. Dodajemy do niego ziarenka wydrążone z laski wanilii i cały czas ubijając wlewamy po trochu chłodną galaretkę.
Gotową masę wylewamy do silikonowej formy (u mnie forma do tarty o średnicy 21 cm) i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
Po tym czasie stężoną masę kroimy w dowolnej wielkości kostki i obtaczamy je w rozpuszczonej w kąpieli wodnej czekoladzie.
Gotowe odkładamy na papier do pieczenia i ponownie wstawiamy do lodówki, aby czekolada zastygła.
Mleko skondensowane ubijamy mikserem, do czasu, aż dobrze się napuszy. Dodajemy do niego ziarenka wydrążone z laski wanilii i cały czas ubijając wlewamy po trochu chłodną galaretkę.
Gotową masę wylewamy do silikonowej formy (u mnie forma do tarty o średnicy 21 cm) i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
Po tym czasie stężoną masę kroimy w dowolnej wielkości kostki i obtaczamy je w rozpuszczonej w kąpieli wodnej czekoladzie.
Gotowe odkładamy na papier do pieczenia i ponownie wstawiamy do lodówki, aby czekolada zastygła.