Sposób przygotowania:
Sojowe flaczki wegetariańskie
1 1/2 litra wody zagotowujemy razem z liściem laurowym i zielem angielskim, wkładamy kotlety i gotujemy około 5-7 minut. Odstawiamy na chwilę i odcedzamy, ale nie wylewamy wywaru. Warzywa obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki do warzyw. Na masła ( oleju) podsmażamy warzywa, gdy są już miękkie zalewamy wywarem z kotletów, dodajemy wszystkie przyprawy i gotujemy 10 minut. W tym czasie kroimy kotlety na paski szerokie ok 1 cm. Na patelni robimy zasmażkę- łyżkę masła rozpuszczamy, dodajemy mąkę i podsmażamy do lekkiego zrumienienia mąki. Zasmażkę przekłądamy do jarzyn, dodajemy kotlety- całość gotujemy jeszcze około 5 minut i przyprawiamydo smaku. Podajemy z pajdą świeżego chleba:) Smacznego:)
Alex_M
reanja
mam nadzieję że zasmakują:)