Sposób przygotowania:
A la flaczki z kurczaka z pieczarkami
Ćwiartkę opłukałam, obrałam ze skóry (nie jest to konieczne, ale my tak wolimy), zalałam zimną wodą, doprowadziłam do wrzenia, zszumowałam, dodałam ziela angielskie, liść laurowy i lekko posoliłam. Gotowałam pod przykryciem do miękkości. Pod koniec gotowania dodałam startą włoszczyznę. Miękkie mięso wyjęłam z wywaru. Pieczarki oczyściłam, opłukałam, pokroiłam w plasterki i obsmażyłam na złoto na łyżeczce masła, dodałam do rondelka. Mięso porwałam na paski wzdłuż włókien, z powrotem włożyłam do rondelka. Na patelni (po pieczarkach) rozgrzałam łyżkę masła, wsypałam mąkę i przesmażyłam ją nie rumieniąc. Zasmażkę rozprowadziłam wywarem i przelałam do rondelka. Pogotowałam razem jeszcze kilka minut. Flaczki doprawiłam do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką, imbirem, majerankiem i gałką muszkatołową.
zbysiowa
edytaha
Dawaj Madziu, już grzeję :)
dża
edytaha
Cieszę się :)
Cukiereczek13
edytaha
Zapraszam Kasiu, chyba muszę dogotować :)
zbysiowa
Koniecznie hahhaaaa
edytaha
Może jeszcze ktoś się załapie :)
MagdaMM
edytaha
No to rzeczywiście muszę dogotować sporą porcję :) Zapraszam Madziu ")
monikaT83
edytaha
Dziękuję Monisiu, daj znać jak smakowały :)