Sposób przygotowania:
Domowe hamburgeryETAP 1:
Cebulę obieramy, drobno siekamy i przez chwilę podsmażamy.
ETAP 2:
Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy podsmażoną cebulę i przyprawy. Dokładnie mieszamy - wyrabiamy.
ETAP 3:
Z przyprawionego mięsa formujemy płaskie kotlety.
ETAP 4:
Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
ETAP 5:
Bułki przekrawamy na pół, układamy na blasze i opiekamy w piekarniku ok. 5 minut w temp. w temp. 180 stopni.
ETAP 6:
Jogurt naturalny przekładamy do miski dodajemy do smaku przyprawę tzatziki.
ETAP 7:
Bułki wyciągamy z piekarnika i smarujemy sosem czosnkowym.
ETAP 8:
Następnie na bułkach układamy liście sałaty i plaster pomidora.
ETAP 9:
Na pomidorze układamy plasterki ogórka kiszonego i kotlet usmażony. Przykrywamy ponownie liściem sałaty i drugą połówką bułki posmarowaną sosem czosnkowym.