Sposób przygotowania:
Hamburgery z innym burgerem
Cztery jajka i obranego ziemniaka ugotować. Ziemniaka ostudzić, a jajka obrać. Do ziemniaka i jajek pokroić na drobniejsze kawałki parówkę i całość zmiksować blenderem. Do masy dodać bułkę tartą, surowe jajko i posiekaną natkę pietruszki. Masę wymieszać i doprawić do smaku.
Na patelni rozgrzać olej, z masy formować kolety obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Pomidora, ogórka pokroić na plasterki. Szczypiorek drobno posiekać.
Na jedną część bułki położyć plasterek sera i zapiec w piekarniku aż się roztopi, następnie położyć kotleta, polać ketchupem, majonezem i ułożyć resztę składników.
Na patelni rozgrzać olej, z masy formować kolety obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Pomidora, ogórka pokroić na plasterki. Szczypiorek drobno posiekać.
Na jedną część bułki położyć plasterek sera i zapiec w piekarniku aż się roztopi, następnie położyć kotleta, polać ketchupem, majonezem i ułożyć resztę składników.