Sposób przygotowania:
Domowe hamburgery z sosem aioli
Mięso w misce wyrobić z jajkiem, drobno pokrojoną cebulą, solą, pieprzem, oregano, papryką. Uformować płaskie kotlety. Na patelni beztłuszczowej lub na grillu usmażyć kotlety. Bułki również delikatnie przygrzać. Spód posmarować sosem, położyć plaster sera, plaster szynki szwarcwaldzkiej, na to kotlet, trochę sosu, ser, szynkę, przykryć górą bułki. Podać z sosem .
Sos: czosnek obrać, drobno posiekać, najlepiej rozetrzeć końcem noża. Dodać do majonezu, wymieszać, doprawić sokiem z cytryny. Wsypać łyżeczkę czerwonej papryki, wymieszać.
Sos: czosnek obrać, drobno posiekać, najlepiej rozetrzeć końcem noża. Dodać do majonezu, wymieszać, doprawić sokiem z cytryny. Wsypać łyżeczkę czerwonej papryki, wymieszać.