Sposób przygotowania:
Racuszki z jabłkami i twarożkiemETAP 1:
![Racuszki z jabłkami i twarożkiem Racuszki z jabłkami i twarożkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/racuszki-z-jablkami-i-twarozkiem-481270.jpg)
Jabłka obieramy i usuwamy gniazda nasienne, a następnie kroimy w plasterki.
Skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny.
Dodajemy miód i mieszamy.
ETAP 2:
![Racuszki z jabłkami i twarożkiem Racuszki z jabłkami i twarożkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/racuszki-z-jablkami-i-twarozkiem-481271.jpg)
Jaja ubijamy z cukrem na krem. Masło rozpuszczamy na małym ogniu i po przestudzeniu mieszamy z jajecznym kremem.
W następnej kolejności dodajemy mąkę pszenną zmieszaną z proszkiem do pieczenia, a także mieszamy z mlekiem i jogurtem.
Kiedy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję dodajemy jabłka i delikatnie mieszamy.
ETAP 3:
![Racuszki z jabłkami i twarożkiem Racuszki z jabłkami i twarożkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/racuszki-z-jablkami-i-twarozkiem-481272.jpg)
Na patelni rozgrzewamy olej.
Kładziemy łyżką porcje ciasta formując okrągłe racuszki. Smażymy z obu stron na rumiany kolor.
ETAP 4:
![Racuszki z jabłkami i twarożkiem Racuszki z jabłkami i twarożkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/racuszki-z-jablkami-i-twarozkiem-481273.jpg)
Twarożek rozcieramy w miseczce z jogurtem i miodem. Podajemy jako dodatek do usmażonych racuszków.