Sposób przygotowania:
Racuszki z jabłkami i twarożkiemETAP 1:
Jabłka obieramy i usuwamy gniazda nasienne, a następnie kroimy w plasterki.
Skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny.
Dodajemy miód i mieszamy.
ETAP 2:
Jaja ubijamy z cukrem na krem. Masło rozpuszczamy na małym ogniu i po przestudzeniu mieszamy z jajecznym kremem.
W następnej kolejności dodajemy mąkę pszenną zmieszaną z proszkiem do pieczenia, a także mieszamy z mlekiem i jogurtem.
Kiedy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję dodajemy jabłka i delikatnie mieszamy.
ETAP 3:
Na patelni rozgrzewamy olej.
Kładziemy łyżką porcje ciasta formując okrągłe racuszki. Smażymy z obu stron na rumiany kolor.
ETAP 4:
Twarożek rozcieramy w miseczce z jogurtem i miodem. Podajemy jako dodatek do usmażonych racuszków.