Sposób przygotowania:
Domowe kuleczki rafaello
Migdały sparzamy i obieramy ze skórki.
Cukier i wodę zagotowujemy , następnie, schładzamy.
Wlewamy do miseczki.
Do wody z cukrem dodajemy 2 szklanki mleka w proszku oraz drobno pokruszone andruty.
Dodajemy również kostkę masła pokrojoną uprzednio w małe kawałki by lepiej było miksować.
Wszystko razem musimy dobrze zmiksować.
Tak przygotowaną masę wstawiamy na pół godziny do lodówki, by masa zgęstniała.
Po upływie czasu wyciągamy z lodówki, formujemy z masy małe kulki a do środka wsadzamy po jednym migdale.
Tak uformowana kulkę z migdałem obtaczamy w wiórkach kokosowych i układamy na większym talerzu.
Wszystkie kuleczki wkładamy do lodówki na ok dwie godziny by stwardniały.
Smacznego.
Cukier i wodę zagotowujemy , następnie, schładzamy.
Wlewamy do miseczki.
Do wody z cukrem dodajemy 2 szklanki mleka w proszku oraz drobno pokruszone andruty.
Dodajemy również kostkę masła pokrojoną uprzednio w małe kawałki by lepiej było miksować.
Wszystko razem musimy dobrze zmiksować.
Tak przygotowaną masę wstawiamy na pół godziny do lodówki, by masa zgęstniała.
Po upływie czasu wyciągamy z lodówki, formujemy z masy małe kulki a do środka wsadzamy po jednym migdale.
Tak uformowana kulkę z migdałem obtaczamy w wiórkach kokosowych i układamy na większym talerzu.
Wszystkie kuleczki wkładamy do lodówki na ok dwie godziny by stwardniały.
Smacznego.