dorjana

dorjana

Starszy Kucharz
[Przepisów: 34]

Domowe Rafaello

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Prosty i smaczny deser na poprawę humoru

Domowe Rafaello

Składniki:

Domowe Rafaello

 

  • 1/2 szklanki mleka w proszku
  • 1 szklanka cukru
  • 200 g wiórków kokosowych
  • 3/4 kostki masła
  • 1/2 szklanki wody
  • 2 kruche wafle
  • migdały

Sposób przygotowania:

Domowe Rafaello
Rozpuszczamy cukier w przegotowanej wodzie,studzimy.
Wlewamy do naczynia,wkruszamy rozgniecione wafle,dodajemy miękkie masło,mleko w proszku i 100g wiórków kokosowych.
Mieszamy i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
Sparzone migdały obieramy ze skórki.
Po godzinie wyjmujemy masę z lodówki i formujemy kulki,do każdej wkładamy do środka 1 migdał i obtaczamy w pozostałej ilości wiórków kokosowych.Schładzamy.

Smacznego!