Sposób przygotowania:
Domowe Rafaello
Rozpuszczamy cukier w przegotowanej wodzie,studzimy.
Wlewamy do naczynia,wkruszamy rozgniecione wafle,dodajemy miękkie masło,mleko w proszku i 100g wiórków kokosowych.
Mieszamy i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
Sparzone migdały obieramy ze skórki.
Po godzinie wyjmujemy masę z lodówki i formujemy kulki,do każdej wkładamy do środka 1 migdał i obtaczamy w pozostałej ilości wiórków kokosowych.Schładzamy.
Smacznego!
Wlewamy do naczynia,wkruszamy rozgniecione wafle,dodajemy miękkie masło,mleko w proszku i 100g wiórków kokosowych.
Mieszamy i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
Sparzone migdały obieramy ze skórki.
Po godzinie wyjmujemy masę z lodówki i formujemy kulki,do każdej wkładamy do środka 1 migdał i obtaczamy w pozostałej ilości wiórków kokosowych.Schładzamy.
Smacznego!
marta13
https://gotujmy.pl/rafaello-w-kulkach,przepisy,82186.html