Sposób przygotowania:
Wegańska tarta raffaello z ananasemPrzygotowanie kruchego ciasta
Mąkę i cukier puder przesiewamy do naczynia. Dodajemy posiekane, zimne masło roślinne.
Zagniatamy ciasto do połączenia się składników, owijamy je folią i wstawiamy do lodówki na pół godziny.
Następnie ciasto rozwałkowujemy i przekładamy do formy na tartę. Nakłuwamy i pieczemy ok. 25 minut w 180 st. C.
Przygotowanie kremu
Przygotowujemy wegańską bitą śmietankę: z dobrze schłodzonego mleka kokosowego wybieramy gęstą część i ją ubijamy z cukrem pudrem.
Ananasa kroimy w kostkę.
Ananasa i połowę wiórków kokosowych łączymy ze śmietanką z mleka kokosowego, wykładamy ma kruche ciasto.
Tartę posypujemy resztą wiórków kokosowych. Ciasto dobrze schładzamy w lodówce.