Sposób przygotowania:
Tarta rafaello z ananasemETAP 1:
Przygotowujemy kruche ciasto. Mąkę i cukier puder przesiewamy przez sito, dodajemy żółtko i zimne masło, które siekamy nożem wraz z resztą składników. Następnie ciasto zagniatamy ręcznie. Ciasto owijamy folią i chłodzimy w lodówce przez 30 minut.
Następnie ciasto rozwałkowujemy i przekładamy do natłuszczonej formy na tartę. Ciasto nakłuwamy. Pieczemy w 180 st. C przez 20 minut. Studzimy.
ETAP 2:
Czekoladę dzielimy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy.
ETAP 3:
Śmietanę ubijamy na sztywno. Do śmietany powoli dodajemy roztopioną czekoladę i kieliszek malibu, miksujemy.
ETAP 4:
Ananasa kroimy na nieduże kawałki.
Do kremu dodajemy kawałki ananasa i 4 łyżki wiórków kokosowych, mieszamy łyżką.
Wierzch tarty posypujemy pozostałymi wiórkami. Tartę chłodzimy w lodówce.